ZAVRŠETAK OVOGODIŠNJE DEČJE NEDELJE - ZAVRŠETAK OVOGODIŠNJE DEČJE NEDELJE
 


skola@samubps.edu.rs
   
.
.

BALASSI INTÉZET


BETHLEN GÁBOR ALAP


OPŠTINA BEČEJ
ÓBECSE KÖZSÉG


POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA OBRAZOVANJE, UPRAVU I NACIONALNE ZAJEDNICE


ČEPOM DO OSMEHA 

06.10.
2017.
ZAVRŠETAK OVOGODIŠNJE DEČJE NEDELJE NAZAD


Dečija nedelja je manifestacija, koja se tradicionalno obeležava prve nedelje oktobra.

Ova nedelja, naslovljena „Gradimo mostove među generacijama – Za radost svakog deteta“, počela je 02. oktobra 2017. godine.

Sadržajan program je i ove godine pripremilo Društvo prijatelja dece opštine Bečej. Humanitarne aktivnosti su realizovane sa ciljem da se pomogne u lečenju šestogodišnjoj devojčici iz Bečeja, Viktoriji Kajčić.

Najradosnija i najmasovnija manifestacija u okviru Dečje nedelje je sama završnica poslednjeg dana obeležavanja. Pošto je u petak pre podne padala kiša, aktivnosti predviđene za ovaj dan umesto na Gradskom trgu održane su u Sportskom centru Bečeja.

Na ovom dešavanju iz naše škole su učestvovali učenici 7. i 8. razreda, njih 40-oro. Za naše učenike je obezbeđen besplatan autobuski prevoz do Bečeja i nazad. Grupu učenika su pratile nastavnica geografije, Jovana Rakić, psiholog škole Marija Ačaji i pedagog škole Oršolja Lakatoš.

Nakon pristizanja u Bečej učenici završnih razreda su posetili Gradski muzej, gde je prikazana gostujuća izložba „Ana Frank-istorija za sadašnjost“. Propratni program za posetioce je bila projekcija kratkog dokumentarnog filma o priči i životu Ane Frank, devojčice žrtve Holokausta. Posle ogledanog filma deca su u prostoriji muzeja pogledala panoe i izložbene predmete. Nakon ove posete peške su stigli do hale sportskog centra, gde su ih dočekali razni štandovi, kreativne radionice, vašar i zanimljive aktivnosti za decu svih uzrasta.

Jedna od tadicionalnih aktivnosti u okviru završne manifestacije Dečje nedelje već dugi niz godina svakako jeste dečji vašar. Mališani su prodavali ili menjali svoje stare igračke, garderobu, sličice, bojanke, školski pribor, lakove za nokte, puzle, slagelice, cd-ove i crtane filmove. Predstavnici raznih organizacija, omladinskih grupa, udruženja i ustanova su osmislili kreativne štandove, pa su deca uživala u raznovrsnim aktivnostima.Štandove su pripremili i sami učenici, pa je bilo naučnih, kreativnih, humanitarnih, gastronomskih štandova, kao i izložba kućnih ljubimaca na inicijativu OŠ „Sever Đurkić“.

U okviru manifestacije uručene su nagrade pobednicima konkursa „Istraživači blaga Goranskog parka“ od strane Udruženja građana „Eko Bečej“. Nagrađeni, pored diplome, dobili su poklon vaučer fabrike peciva iz Subotice Mini Pani. Naši učenici šestog razreda Andres Kolompar i Čongor Kazinci su u okviru kategorije „Kreativne igrice“ osvojili drugo mesto, pod vođstvom nastavnice Marte Međeri. U okviru iste kategorije učenici 3.1 odeljenja sa učiteljicom Miljom Marković su osvojili treće mesto.

Pri kraju svečanosti dodeljena je lenta građanki po meri dece, a ta titula je ove godine pripala Izabeli Šormaz, učiteljici i predsednici Društva prijatelja dece Opštine Bečej.

Učenici naše škole sa njihovim pratiocima su se vratili za Bačko Petrovo Selo posle 16 časova.

 

ELEKTRIČNA ENERGIJA
BROJ SLIKA: 836
BROJ PREGLEDA: 195881
BROJ POSETIOCA: 120089

OOO
UNESITE TRAŽENI POJAM:


SEPTEMBAR/ 2018
PUSČPSN
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
PISMENE PROVERE
   18-09-2018
   61   (ISTORIJA)
KONTROLNI ZADATAK


   20-09-2018
   71   (ISTORIJA)
KONTROLNI ZADATAK Današnja užina je:
KIFLA SA MAKOM, ČAJ Sutrašnja užina će biti:
KROASAN ŠTAPIĆ,SOK

Danas je 18.09.2018.

 Sledeći učenici slave rođendan:

Nonin Miloš - 1.1
Sindeles Andrea - 5.2


Sutra je 19.09.2018.

 Sledeći učenici će slaviti rođendan:

Koliger Zsófia - 3.4

Kolompár Tamás - 5.4

Kiss Anett - 6.2

ZAHVALJUJEMO SE NA PRUŽENOJ PAŽNJI. VI STE 620670. POSETILAC. 2009-2017 © OŠ 'Šamu Mihalj' - Bačko Petrovo Selo