IT KARAVAN - IT KARAVAN
 


skola@samubps.edu.rs
   
.
.

BALASSI INTÉZET


BETHLEN GÁBOR ALAP


OPŠTINA BEČEJ
ÓBECSE KÖZSÉG


POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA OBRAZOVANJE, UPRAVU I NACIONALNE ZAJEDNICE


ČEPOM DO OSMEHA 

10.04.
2018.
IT KARAVAN NAZAD


IT karavan Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija je edukativna kampanja za promociju korisne, kreativne i bezbedne upotrebe informacionih tehnologija.

IT karavan je nosilac platforme „Pametno&bezbedno“, koja predstavlja prednosti upotrebe interneta i novih tehnologija u obrazovanju, poslovanju i komunikacijama, ali i opasnosti koje su posledica njihove nepravilne i neusmerene upotrebe.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u 2018, treću godinu za redom, pokrenulo je kampanju IT karavan za učenike osnovnih škola u Srbiji, njihove roditelje i nastavnike, sa ciljem podsticanja pametnog i bezbednog korišćenja novih tehnologija.

Partneri Ministarstva su, kao i prethodnih godina, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanija Majkrosoft, a ove godine pridružili su se i Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika Srbije i Fondacija Petlja.

Glavni program, koji čine edukativna predstava o bezbednosti dece na internetu i radionice za učenike i roditelje, realizovan je za ukupno 26 škola, u regionalnim centrima u Srbiji.

Kako bi i učenicima i nastavnicima ostalih osnovnih škola u Republici Srbiji bilo omogućeno da uzmu učešće u kampanji i pogledaju edukativnu predstavu, bilo je zamišljeno da na projekciji, koja je bila održana u Narodnom pozorištu u Nišu, bude organizovan prenos u realnom vremenu putem linka na jutjub kanalu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija „Pametno&bezbedno“.

Povodom toga, osnovne škole bile su pozvane da, u ponedeljak, 19. marta 2018. godine, u 12 časova, organizovano pristupe linku, kako bi mogli da odgledaju edukativnu predstavu o bezbednosti dece na internetu „Kako da najlakše upropastite svoj život onlajn“.

Naša škola nije mogla taj dan da pristupi tom linku iz nekih organizacionih razloga, ali smo, svakako, pogledali ovu edukativnu predstavu. U utorak, 10. aprila 2018. godine, na petom času organizovali smo gledanje predstave na video-bimu u dve učionice. U učionici za srpski jezik zajedno sa svojim odeljenjskim starešinama predstavu su odgledali sedmaci i osmaci, dok su u kabinetu za informatiku bili petaci i šestaci. Učenici su vrlo pažljivo pratili predstavu u kojoj su glumili popularni glumci Brankica Sebastijanović, Vučić Perović i Predrag Vasić. Kroz situacije iz svakodnevnog života u kojoj internet ima veliku i značajnu ulogu, ovi glumci su na komičan i originalan način prikazali neke vrline i mane interneta. Sam naziv predstave „Kako da najlakše upropastite svoj život onlajn“ bio je dovoljno izazovan da učenici radoznalo, pažljivo i sa zanimanjem isprate istoimenu top-listu. Predstavu su upotpunile i muzičke numere, naravno, na temu interneta.

Utisci učenika su da im je predstava bila zanimljiva i da su nešto naučili, ali su bili i komentari da su već dosta toga i znali. U svakom slučaju, zaključili su naši učenici da je ovakav vid edukacije, kroz predstavu sa popularnim glumcima, njima mnogo bliskiji, interesantniji i pamtljiviji.   
 

 

ELEKTRIČNA ENERGIJA
BROJ SLIKA: 836
BROJ PREGLEDA: 164272
BROJ POSETIOCA: 89355

OOO
UNESITE TRAŽENI POJAM:


JUL/ 2018
PUSČPSN
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
PISMENE PROVERE

Danas je 19.07.2018.

 Sledeći učenici slave rođendan:

Kiss Balázs - 3.3


Sutra je 20.07.2018.

 Sledeći učenici će slaviti rođendan:

Rigovljev Đorđe - 1.1

Kolompár Klementina - 4.2

ZAHVALJUJEMO SE NA PRUŽENOJ PAŽNJI. VI STE 591475. POSETILAC. 2009-2017 © OŠ 'Šamu Mihalj' - Bačko Petrovo Selo