Ljubav, iskrenost, nada

                Ja sam jedno obično dete, ali verujte, moja mašta je ogromna i baš zato želim da pišem ovu bajku.

                Dakle, ovde se radi o prelepoj devojčici koja se zvala Pahulјica. Ona nije imala oca i majku, jer su je odbacili i ostavili u šumi. Nјu je neko pronašao u šumi, ali to su bile zmije. One, kada su videle Pahulјicu, videle su neki čudesan sjaj u očima, kao da je to bio mesečev sjaj. Kada su odnele Pahulјicu svojoj kući, saznale su da je njihova kralјica na samrti. Kralјica, pre nego što je umrla, rekla je da će Pahulјica, kada napuni osamnaest godina, biti nova kralјica.

Prolazili su dani, meseci i godine i Pahulјica je napunila osamnaest godina i stvarno postala kralјica. Ona nije znala da su zmije posvađane sa rodama, zato što rode jedu zmije. Kada je došlo vreme i Pahulјica saznade za tu svađu, bila je šokirana time što čuje. Otišla je da prošeta livadom i tamo srela dečaka svojih godina, iiiiiii, znate već onu uzrečicu „lјubav na prvi pogled“ i to je bilo to! Kada su se sreli, bili su malo stidlјivi, jer im je to bio prvi susret. Taj dečak se zvao Danijel. Međutim, Danijel joj je rekao da je on kralј roda, pa je tada i Pahulјica priznala da je ona kralјica zmija. Nјih nije mogla da razdvoji ta surova istina. Proveli su zajedno nekoliko meseci, sve dok zmije i rode nisu primetile da se Danijel i Pahulјica čudno ponašaju i odlučili da ih prate. Kad su ih pratili desio se užas! Srele su se rode i zmije! Pahulјica i Danijel su bili jako iznenađeni što vide svoje porodice. Naravno, rode i zmije su tražile objašnjenje od njih i oni su rekli istinu, da su zalјublјeni jedno u drugo. U tom trenutku, iznenada,  voda je počela da se izliva iz reke. Zmije i rode nisu imale ni trunku nada, da će reka ponovo poteći, sve dok im Danijel i Pahulјica nisu rekli da prvo moraju da uvide šta je njihova svađa donela i da konačno počnu da sarađuju. Tako su se zmije i rode konačno pomirile, a nećete verovati reka je ponovo potekla. Danijel i Pahulјica su i dalјe vladali i voleli su se do kraja života.

                Dakle, ja iz ove bajke zaklјučujem da ne treba terati inat, da treba uvek neko da popusti i da o svim problemima treba razgovarati i tako će se naći rešenje.

Dejana Petrović 3.1