ISPRAĆAJ MATURANATA - ISPRAĆAJ MATURANATA
 


skola@samubps.edu.rs
   
.
.

BALASSI INTÉZET


BETHLEN GÁBOR ALAP


OPŠTINA BEČEJ
ÓBECSE KÖZSÉG


POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA OBRAZOVANJE, UPRAVU I NACIONALNE ZAJEDNICE


ČEPOM DO OSMEHA 

12.06.
2018.
ISPRAĆAJ MATURANATA NAZAD


            I ove godine iz naše škole ispratili smo još jednu generaciju maturanata. Utorak, 12. jun 2018. godine, bio je veliki dan za osmake. U svečanim odelima i sa neodoljivim osmesima okupili su se pre 17 časova u dvorištu škole i plenili svojom lepotom i mladošću kako samo to oni znaju.

            Onda su zajedno sa svojim odeljenjskim starešinama otišli u učionice koje su, posebno za njih, ukrasili njihovi godinu dana mlađi drugari-sedmaci. Bilo je cveća, balona, lepih stihova na tablama, lepih poklončića... U takvoj svečanoj atmosferi i lepo ukrašenim učionicama oprostili su se od svoje škole na poslednjem školskom času koje su im ove godine održale njihove odeljenjske starešine.

            U učionici za srpski jezik opraštalo se 11 maturanata 8.1 i odeljenjski starešina Višnja Milošević Vujić, nastavnik srpskog jezika. U učionici za engleski jezik bilo je 17 maturanata 8.2 i njihov odeljenjski starešina-nastavnica engleskog i nemačkog jezika Lehocki Tinde. U učionici za matematiku bili su nastavnica matematike Arpaš Timea i 20 maturanata 8.3.

            Poslednje školsko zvono u osnovnoj školi oglasilo se nešto pre 18 časova i to je bio znak da maturanti krenu u koloni, zajedno sa svojim nastavnicima, kroz selo do Doma kulture gde su najuspešnijim učenicima podeljene pohvalnice, specijalne diplome, Vukove diplome i gde je proglašen đak generacije.

            Kada su se svi smestili, na velikom platnu je krenuo filmić o proteklih osam godina naših maturanata. Na licima svih prisutnih filmić je izmamio osmehe, probudio sećanja i podsetio ih sve koliko im je, u stvari, bilo divno proteklih godina. Za ovo iznenađenje zaslužan je naš nastavnik informatike Arpaš Atila, koji je godinama unazad vredno fotografisao i beležio i čuvao sve od zaborava, znajući da će jednog lepog dana, kao što je bio ovaj, obradovati osmake i ulepšati im oproštaj od osnovne škole. Ovom prilikom, nastavniku Atili se zahvaljujemo za sve lepe trenutke koje je sačuvao od zaborava.


            Posle pozdravnih reči direktora škole Beretke Ferenca usledio je kratak program u kojem su se sedmaci opraštali od osmaka, a osmaci od škole i svih nas koji posle njih ostajemo u njoj.

            Od osmaka su se oprostili sedmaci: Dejana Ibišaj (7.1), Gedelei Bence (7.2), Tijana Gagić (7.1) i Karolji Egon (7.3) koji su pročitale pesme i oproštajni govor. A onda su, u ime osmaka-maturanata svoje oproštajne govore i pesme pročitali Marija Lovrić (8.1), Kuti Aurel (8.3), Nikolina Ilić (8.1) i Čeri Žofija (8.2).

            Potom su se odeljenjske starešine, Višnja Milošević Vujić i Marjan Maćaš, Lehocki Tinde i Arpaš Timea, svako ponaosob, oprostili od svojih učenika uz deljenje pohvalnica i specijalnih diploma najboljim učenicima. Kada je to sve bilo gotovo, reč je preuzeo ponovo direktor i vukovcima podelio Vukove diplome i lepe knjige. Ovogodišnji vukovci su: Marija Lovrić (8.1), Katalin Tobdžić (8.1), Čeri Žofija (8.2), Guba Loreta (8.2), Fekete Emeše (8.3), Lukač Adrien (8.3) i Kuti Aurel (8.3).

            I na kraju se direktor, pre proglašenja đaka generacije, vrlo emotivno oprostio od svih nas, jer je ovo poslednja generacija koju ispraća, jer više neće biti direktor naše škole. Svi smo bili na ivici suza i zahvalili smo mu se tako što smo ustali u znak dubokog poštovanja i pozdravili ga dugim i gromoglasnim aplauzom. Đak generacije je, ove godine, Čeri Žofija, učenica 8.2.

            Posle ove svečanosti maturanti su, ponovo u koloni, krenuli u školu. Na tom putu, na platou, u centru sela, pustili su crvene, narandžaste i žute balone. Poletelo je put neba 48 balona. U neku novu, bolju budućnost, sa željom da i naše maturante sačeka baš takva budućnost.

            U pratnji roditelja, prijatelja i rodbine, koji su došli da isprate svoje maturante, maturanti su se vratili ponovo u školu gde je za njih bila spremljena mala zakuska pre nego što zauvek odu iz svoje osnovne škole i pre nego što zakorače u neku novu srednju školu i počnu sve ispočetka.

            Maturanti naši dragi, želimo vam mnogo sreće, uspeha, ljubavi i zdravlja u daljem životu!


 

ELEKTRIČNA ENERGIJA
BROJ SLIKA: 836
BROJ PREGLEDA: 223702
BROJ POSETIOCA: 152038

OOO
UNESITE TRAŽENI POJAM:


JANUAR/ 2019
PUSČPSN
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
PISMENE PROVERE
   21-01-2019
   82   (MATEMATIKA)
KONTROLNI ZADATAK


   23-01-2019
   71   (SRPSKI JEZIK)
KONTROLNI ZADATAK

   23-01-2019
   82   (SRPSKI JEZIK)
KONTROLNI ZADATAKDanas je 17.01.2019.

 Sledeći učenici slave rođendan:

Kolompár Zsanett - 1.2

Kalmár Kevin - 3.4


Sutra je 18.01.2019.

 Sledeći učenici će slaviti rođendan:

Hodi Teodora - 2.1

Bartusz Árpád - 2.3

ZAHVALJUJEMO SE NA PRUŽENOJ PAŽNJI. VI STE 709842. POSETILAC. 2009-2017 © OŠ 'Šamu Mihalj' - Bačko Petrovo Selo