E-DNEVNIK U NAŠOJ ŠKOLI - E-DNEVNIK U NAŠOJ ŠKOLI
 


skola@samubps.edu.rs
   
.
.

BALASSI INTÉZET


BETHLEN GÁBOR ALAP


OPŠTINA BEČEJ
ÓBECSE KÖZSÉG


POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA OBRAZOVANJE, UPRAVU I NACIONALNE ZAJEDNICE


ČEPOM DO OSMEHA 

05.11.
2018.
E-DNEVNIK U NAŠOJ ŠKOLI NAZADMinistarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja obezbedilo je elektronski dnevnik za sve škole počev od školske 2018/2019. godine. Iz naše opštine prošle školske godine u pilot-programu učestvovali su Ekonomsko-trgovinska škola, Gimnazija i Osnovna škola „Šamu Mihalj“ iz Bečeja. Sada se sve škole pridružuju njima.

26. oktobra održana je obuka za školske koordinatore. Iz naše škole učiteljica Ana Rečo Galus i nastavnik informatike Atila Arpaš izabrani su za ovu dužnost. Ana će biti zadužena za razrednu, a Atila za predmetnu nastavu. Odmah nakon obuke oni su krenuli sa unosom najvažnijih podataka vezano za školu, za korisnike, učenike. Kolektiv naše škole se odlučio, da će sukcesivno uneti podatke od 3. septembra za ovu školsku godinu, tako da će u 2. polugodištu voditi samo elektronski dnevnik, a na papirni oblik se može zaboraviti. Ovo će biti veliki posao u novembru i decembru, ali će se isplatiti. U nekim odeljenjima još nisu stigli ni papirni dnevnici, tako da umesto popunjavanje tih formata,nastavnici su se odlučili na elektronski oblik.

Školski koordinatori u ovom periodu redovno drže obuke članovima kolektiva. Dana 5. novembra u učionici za informatiku pozvali su sve odeljenjske starešine. Oni su prethodno pripremili podatke svojih učenika. Na prvoj obuci naučili su:

- logovanje u sistem;

- unos novog učenika, modifikacija učenika;

- dodavanje predmeta odeljenjima;

- evidentiranje predmetnih nastavnika;

- način vođenje raznih zapisnika.

Članovi kolektiva su ozbiljno shvatili ovaj dodatni posao. Pažljivo su pratili obuku i napravili prve korake u dnevniku. Aktivno su učestvovali u radu. Prvi utisci su pozitivni. Jeste, da ima još dosta pitanja, nedoumica, ali zato su tu školski koordinatori, korisnička podrška. Već se vidi prednost korišćenja ovog sistema, naročito odeljenjske starešine mogu biti zadovoljne, jer će se njima najviše smanjiti obim posla. Nema više popunjavanje raznih tabela, izveštaja, sistem će sve uraditi umesto njih. Vođenje časova, ocenjivanje isto će biti olakšano. Na kraju školske godine iz dnevnika će se štampati svedočanstva.

Sutradan je održana obuka i članovima stručne službe (direktorica, pedagog, psiholog). Oni imaju pristup svim unesenim podacima.

Nastavak obuke se planira za 19. novembar, kada će pored odeljenjskih starešina i predmetni nastavnici naučiti unos časova, izostanaka, ocena, komentara u sistem. Do tada će razredne starešine završiti raspodelu predmeta na nastavnike, otvoriće dopunske i dodatne časove, formiraće grupe i ažuriraće učenike.

Roditelji će, kasnije, putem interneta moći da pristupe podacima svog deteta. Za svaku ocenu moći će da vide napomenu kako je ona dobijena (posle 48 sati). Prilikom ocenjivanja nastavnici će imati uvid samo u svoj predmet.

Trenutna računarska oprema u zbornicama i u digitalnoj učionici će omogućiti nesmetan rad, unos podataka nastavnika, mada će većina njih raditi na svojim kućnim računarima. Za početak drugog polugodišta očekuje se finansijska pomoć iz Ministarstva i dopuna iz školskog budžeta za nabavku novih računara, laptopa, kao i ojačanja internet infrastrukture.

 

 

 

ELEKTRIČNA ENERGIJA
BROJ SLIKA: 836
BROJ PREGLEDA: 225521
BROJ POSETIOCA: 212470

OOO
UNESITE TRAŽENI POJAM:


JUL/ 2019
PUSČPSN
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
PISMENE PROVERE

Danas je 17.07.2019.

 Sledeći učenici slave rođendan:

Szavicsin Dianna - 3.3


Sutra je 18.07.2019.

 Sledeći učenici će slaviti rođendan:

Huseni Ejđan - 6.1

ZAHVALJUJEMO SE NA PRUŽENOJ PAŽNJI. VI STE 855379. POSETILAC. 2009-2017 © OŠ 'Šamu Mihalj' - Bačko Petrovo Selo