PRISTUP RODITELJA ELEKTRONSKOM DNEVNIKU - PRISTUP RODITELJA ELEKTRONSKOM DNEVNIKU
 


skola@samubps.edu.rs
   

DOGAĐAJI

GALERIJE

VIDEO GALERIJA

MODULI

.
.

BALASSI INTÉZET


BETHLEN GÁBOR ALAP


OPŠTINA BEČEJ
ÓBECSE KÖZSÉG


POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA OBRAZOVANJE, UPRAVU I NACIONALNE ZAJEDNICE


ČEPOM DO OSMEHA 

14.01.
2019.
PRISTUP RODITELJA ELEKTRONSKOM DNEVNIKU NAZADKao što je već ranije najavljeno, naša škola od 2. polugodišta će preći na vođenje evidencije u potpunosti preko elektronskog dnevnika. Naši nastavnici su do 21. decembra retroaktivno uneli sve časove, izostanke, zapisnike, regulisali izostanke i zaključili ocene u e dnevniku. Bio je to veliki posao, koji smo započeli 5. novembra, međutim zahvaljujući trudu i zalaganju svih razrednih i predmetnih nastavnika uspešno je priveden kraju.

Nastavnicima će sigurno biti neobično, da na časove ulaze sada bez starog papirnog dnevnika. U onim učionicama, gde postoji računar, moći će odmah, tokom časa, da se evidentira nastavna jedinica, tip časa, izostanci, aktivnosti učenika kao i ocenjivanje. Tamo gde ne postoje još tehnički uslovi (razredna nastava), evidentiranje će se vršiti na velikim i malim odmorima, praznim časovima i naknadno.

Od 2. polugodišta i roditelji će dobiti pristup portalu https://moj.esdnevnik.rs. Zbog lakšeg pronalaženja portala, link i korisničko uputstvo će biti postavljeno na sajtu škole i stalno će biti dostupno roditeljima.

Dana 14. januara sve razredne starešine su imale još jednu obuku na ovu temu. Za sve roditelje naših učenika generisani su zahtevi za portal. Štampani oblik tih zahteva je poslat roditeljima. Njihov zadatak je, da ako žele da imaju uvid u ocene, izostanke i aktivnosti svog deteta, popune taj zahtev. Od njih se traže da unesu ime i prezime, jedinstveni matični broj građana (jmbg), i e-mail adresu. Podatke mogu popuniti po želji za oba roditelja, ili samo za jednog, kako se oni odluče. E-mail adresa je važan podatak, jer će to biti korisničko ime roditelju prilikom ulaska na portal.

Naravno, roditelj može da odluči da ne želi da ima pristup portalu. Onda će vratiti nepopunjen zahtev uz napomenu da ne želi pristup i to će potvrditi svojim potpisom. U slučaju, ako se roditelj predomisli, bilo kada može da traži od razrednog starešine pristupne podatke.

Formirane naloge će razredne starešine podeliti roditeljima uz potpis. Dobijeni nalog znači korisničko ime i privremenu lozinku, koju će roditelj morati da promeni prilikom prvog ulaska u sistem. Nova lozinka mora da ima bar 8 karaktera, bar jednu brojčanu cifru, malo, odnosno veliko slovo.

Roditeljima će ocene biti vidljive po isteku 48 sati od unosa, dok će unete izostanke moći da vide odmah. Roditelji će videti i sve beleške uz unete ocene.

Nadamo se, da će ova novina umnogome doprineti poboljšanju uspeha naših učenika i da će izostanci biti svedeni na minimum.
 

ELEKTRIČNA ENERGIJA
BROJ SLIKA: 836
BROJ PREGLEDA: 227302
BROJ POSETIOCA: 214694

OOO
UNESITE TRAŽENI POJAM:


AVGUST/ 2019
PUSČPSN
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
PISMENE PROVERE

Danas je 25.08.2019.

 Sledeći učenici slave rođendan:

Simić Jevdokija - 6.1

Kolompár Denisz - 6.3


Sutra je 26.08.2019.

 Sledeći učenici će slaviti rođendan:

Milenković Stefan - 7.1

ZAHVALJUJEMO SE NA PRUŽENOJ PAŽNJI. VI STE 872605. POSETILAC. 2009-2017 © OŠ 'Šamu Mihalj' - Bačko Petrovo Selo