JEDAN MALO DRUGAČIJI UGLEDNI ČAS - JEDAN MALO DRUGAČIJI UGLEDNI ČAS
 


skola@samubps.edu.rs
   
.
.

BALASSI INTÉZET


BETHLEN GÁBOR ALAP


OPŠTINA BEČEJ
ÓBECSE KÖZSÉG


POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA OBRAZOVANJE, UPRAVU I NACIONALNE ZAJEDNICE


ČEPOM DO OSMEHA 

21.01.
2019.
JEDAN MALO DRUGAČIJI UGLEDNI ČAS NAZADU ponedelјak, 21. januara 2019. godine, u 13 časova u našoj školi održan je jedan malo drugačiji ugledni čas. Zamišlјen je da bude ugledni čas, ali ne klasičan sa učenicima, nego kao predstavlјanje E-učionice.

Čas su vodili koordinator Izdavačke kuće Freska, Klet i Logos Dragan Ignjatović i Višnja Milošević Vujić, nastavnica srpskog jezika.

Prisutno je bilo više od polovine našeg kolektiva.

Digitalizacija udžbenika je od ove školske godine počela u 1. i 5. razredu. U skladu s tehnološkim napretkom na globalnom nivou dešavaju se pomaci i u srpskom obrazovanju. Upravo jedna takva velika promena i novina, odnosno korak ka budućnosti, je E-učionica i stigla je i u Srbiji. Učenici 1. i 5. razreda u nekim osnovnim školama u Srbiji već su počeli da koriste nove digitalne i multimedijalne udžbenike. Jedna od tih škola je i naša. Naime, učenici 5.1 odelјenja zajedno sa svojim odelјenjskim starešinom Višnjom Milošević Vujić, nastavnicom srpskog jezika i književnosti, zakoračali su u ovaj predmet i ušli u digitalni svet savremenih udžbenika.

Na ovom uglednom času predstavlјeni su digitalni udžbenici iz srpskog jezika za 5. razred, ali i drugih predmeta za 1. i 5. razred i prikazano je da kroz interaktivne testove i zadatke u ovom udžbeniku kome se pristupa preko koda, učenici mogu da provere koliko su uspešno savladali gradivo, a pregledom statistike nastavnik odmah može da vidi u kojoj je meri učenik usvojio određene sadržaje. Najsavremenija tehnologija i vrhunski sadržaji u E-udžbenicima za prvi i peti razred omogućavaju kreativnu, dinamičnu i savremenu nastavu, prilagođenu svakom učeniku.

Najveća prednost ovakvog sistema učenja je što je dostupan i zanimlјiv učenicima, sve je multimedijalno i savremeno, ide u korak s vremenom u kome živimo. Lekcije prate 3D animacije, interaktivne simulacije, animirani filmovi, galerije fotografija, video i audio zapisi, interaktivne karte... Nastava postaje zanimlјiva, moderna i dinamična. Udžbenici su inovativni i osmišlјeni tako da odgovaraju potrebama mladih generacija, a u isto vreme, na jednom mestu nalazi se sve što je potrebno nastavniku za izvođenje ispunjenog i kvalitetnog časa. Nastavnik može da bira kako će sa učenicima da obradi određene teme, na primer može da koristi film ili animacije kako bi učenicima predstavio teško razumlјive sadržaje. Učenici kroz interaktivne zadatke odmah dobijaju informaciju koliko su uspešno savladali gradivo.

Nastavnica Višnja Milošević Vujić ušla je u pilot-projekat „2000 digitalnih učionica“ u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Vlade RS  tako što je na raspisan konkurs poslala prijavu da učestvuje u ovom projektu. Kako je ispunila sve tražene uslove i prošla dvodnevnu obuku za ovu elektronsku učionicu, komplet oprema u vidu laptopa, projektora, bežičnog miša i zvučnika sa stalkom za celu opremu je stigla na adresu škole, ali najbitnije od svega, stigao je kod za digitalni udžbenik i magija je počela...

Ovim digitalnim udžbenicima se pristupa sa sajta www.eucionica.rs i to je sve prikazano i objašnjeno na ovom uglednom času. Pored elektronskih udžbenika iz srpskog jezika, prikazani su i ostali e-udžbenici Freske, Kleta i Logosa. Na zahtev prisutnih nastavnika i učitelјa za predmete koji su ih interesovali prikazani su određeni delovi tih udžbenika. Zaklјučak svih prisutnih je da je ovaj vid učenja, svakako bolјi i savremeniji, ali i primamlјiviji i približniji učenicima s obzirom da je tehnologija njihov savremen način života. I ove godine će biti raspisan konkurs za digitalne učionice, pa je predloženo svim prisutnim učitelјima i nastavnicima da to prate i konkurišu, jer postoji velika verovatnoća da i njihove učionice postanu digitalne. Sve u svemu, digitalni udžbenici su tu i treba ih oberučke prihvatiti i prigrliti i hrabro zakoračiti u jedan novi, magičan svet kako za učenike, tako i za nastavnike.
 

ELEKTRIČNA ENERGIJA
BROJ SLIKA: 836
BROJ PREGLEDA: 225521
BROJ POSETIOCA: 212470

OOO
UNESITE TRAŽENI POJAM:


JUL/ 2019
PUSČPSN
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
PISMENE PROVERE

Danas je 17.07.2019.

 Sledeći učenici slave rođendan:

Szavicsin Dianna - 3.3


Sutra je 18.07.2019.

 Sledeći učenici će slaviti rođendan:

Huseni Ejđan - 6.1

ZAHVALJUJEMO SE NA PRUŽENOJ PAŽNJI. VI STE 855396. POSETILAC. 2009-2017 © OŠ 'Šamu Mihalj' - Bačko Petrovo Selo