VAŽNE INFORMACIJE TOKOM VANREDNOG STANJA
 


skola@samubps.edu.rs
   
.
.

BALASSI INTÉZET


BETHLEN GÁBOR ALAP


OPŠTINA BEČEJ
ÓBECSE KÖZSÉG


POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA OBRAZOVANJE, UPRAVU I NACIONALNE ZAJEDNICE


ČEPOM DO OSMEHA 
VAŽNE INFORMACIJE TOKOM VANREDNE SITUACIJE
VAŽNE INFORMACIJE TOKOM VANREDNOG STANJA

2020.04.13.

ONLAJN TESTIRANJE ZA UCENIKE 8. RAZREDA. PRVI PROBNI ZAVRSNI ISPIT


Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja je pripremio demo verziju testa 'Upoznaj okruženje za samoprocenu znanja', koji treba da posluži učenicima da se na vreme, pre testiranja upoznaju sa platformom.
Nakon što od odelјenjskih starešina dobiju naloge, očekuje se da će učenici od 14. aprila 2020. godine moći da pristupe platformi kako bi proverili pristupne parametre, upozali se sa okruženjem, pogledali uputstva i uradili demo test.
Demo test će imati četiri pitanja kako bi učenici imali priliku da vide kakav tip pitanja ih čeka na testu i moći će da se upoznaju sa načinom rešavanja.
TERMINI ZA ONLAJN TESTIRANјE
Onlajn probno testiranje će biti sprovedeno po sledećoj dinamici:

22. aprila 2020. – test iz srpskog/maternjeg jezika
23. aprila 2020. – test iz matematike
24. aprila 2020. – kombinovani test

Učenicima će svaki test biti dostupan 12 sati (od 8.00 do 20.00) , kako bi mogli da mu pristupe u vreme kad tehnički ili drugi organizacioni ili porodični uslovi dozvolјavaju.

Preko platforme mojaucionica.gov.rs i naloga koji im je prosledio odelјenjski starešina, učenik pristupa rešavanju testova.
Učenik će na početku svakog testa birati jezik na kojem radi test.
Svaki učenik će moći samo jednom da pristupi rešavanju testa, koje će biti vremenski ograničeno! To znači da kada učenik pristupi testu, mora i da ga završi u roku predviđenom za rad.
Na početku testa, učenici će dobiti obaveštenje o dužini trajanja testiranja. Povratnu informaciju o rezultatima testa učenik će moći da vidi nakon dvanaestočasovnog isteka vremena za rešavanje testa, kada će rešenja biti dostupna, a učenik će moći da im pristupi i analizira ih. Navedeno će biti moguće logovanjem na platformu sa istim pristupnim nalogom kao i za rešavanje testova.
Analize zadataka sva tri testa će biti emitovane i na kanalu RTS 3, u terminima koji će naknadno biti utvrđeni.
Za učenike koji NEMAJU TEHNIČKE MOGUĆNOSTI da rade onlajn test (oni koji ne prate nastavu onlajn), školama će biti na raspolaganju sva tri testa u PDF formatu, na dan kombinovanog testa, tj. 24. aprila, kako bi ih odštampale i prosledile roditelјima. Ukoliko su u mogućnosti, roditelјi mogu da dođu do škole i preuzmu testove u skladu sa merama bezbednosti i pod uslovom da ne budu uvedene rigoroznije mere zabrane kretanja. Radi efikasnosti i što većeg obuhvata učenika testiranjem, preporuka je da škole na vreme obaveste roditelјe i prikupe informacije o potrebama za štampanim testovima. Ove testove roditelјi neće vraćati školi, već će nastavnici kroz redovnu komunikaciju sa ovim učenicima dobiti informacije o njihovom postignuću i na osnovu toga dati uputstva i materijale za učenje – pripremu za završni ispit.
Ukoliko ne budu postojali uslovi za preuzimanje štampanih testova, učenici će preko RTS-a moći da vide zadatke i njihova rešenja.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja2.4.2020.
VAŽNO OBAVEŠTENјE ZA UČENIKE OSMIH RAZREDA
Zbog trenutne situacije u kojoj se nalazimo, učenicima osmih razreda koji žele da polažu prjemni ispit u školama za učenike sa posebnim sposobnostima omogućeno je da pošalјu prijave elektronskim putem, putem veb prijave koja se nalazi na sledećem linku: https://prijavazaprijemni2020.mpn.gov.rs/>
Prijavlјivanje je moguće od utorka 31.03.2020. godine i traje zaklјučno sa utorkom , 07.04.2020. godine.
Za sva Vaša pitanja, nedoumice, poteškoće, a u vezi upisa možete se obratiti na: prijemni.ispiti.srednje@mpn.gov.rs2.4.2020.
BUDUĆI PRVACI - OBAVEŠTENјE
Upis dece u prvi razred osnovne škole, ove godine će, zbog aktuelne situacije i vanrednog stanja, početi kasnije. Umesto upisa, roditelјi i drugi zakonski zastupnici će od srede, 1. aprila 2020. godine biti u mogućnosti da stupe u kontakt sa školom preko nove usluge „Iskazivanje interesovanja za upis u osnovnu školu“ na Portalu eUprava, kao i telefonskim putem na br. 0665851454 (sekretarijat škole). https://euprava.gov.rs/
Svi roditelјi koji će koristiti ovu elektronsku uslugu, biće obavešteni o datumu upisa u osnovnu školu čim isti bude bio definisan.
Po definisanju datuma upisa u osnovnu školu, na Portalu eUprava biće dostupna usluga zakazivanja termina za upis i testiranje koja će omogućiti roditelјima da jednim odlaskom u školu završe sve procedure oko upisa deteta i to bez potrebe donošenja ijednog dokumenta, kao i da obave testiranje sa psihologom/pedagogom.
Za decu čiji su roditelјi već predali prijave, škola će odraditi unošenje podataka.

1.4.2020.

Raspored emitovanih časova možete pratiti na linku: https://www.rasporednastave.gov.rs/

17.3.2020.
Poštovani roditelji, dragi učenici!
Zbog vanredne situacije u Srbiji učenje će se odvijati na daljinu počev od 17.03.2020. godine. Emitovaće se edukativni sadržaji na trećem kanalu RTV Srbije (RTS Kanal 3)-svakodnevno od 8.00 časova, šest dana u nedelji prema rasporedu po razredima, koji je dostupan na sajtu Ministarstva prosvete (www.rasporednastave.gov.rs ) (Od 1. do 7. razreda 2 časa dnevno, za 8. razred 3 časa).
Svi emitovani časovi će biti dostupni na platformi RTS Planeta, gde se mogu i naknadno i više puta pregledati. Operateri neće naplaćivati protok i prenos podataka za navedene edukativne sadržaje. Nastavnici će po potrebi dati dodatna uputstva nakon emitovanih sadržaja (npr. dodatne prezentacije, zadaci za vežbanje, eseji, analize, prezentacije itd.) Po školskom rasporedu časova svaki nastavnik šalje nastavne materijale za sledeći čas razrednom starešini koji ih prosleđuje učenicima. Koordinator za ceo proces učenja na daljinu će biti razredni starešina.
Pozivamo vas na odgovorno postupanje i saradnju!
Svima želimo uspešan rad.

PRILOG: OBAVEŠTENJE RODITELJIMA
15.3.2020. 20:00

VANREDNO STANJE zbog korona virusa u Srbiji, od 16.3.2020. NEMA NASTAVE


Vlada Republike Srbije donela je odluku da zbog trenutne epidemiološke situacije u zemlji privremeno obustavi neposredni obrazovno-vaspitni rad u osnovnim i srednjim školama. Privremeno obustavljanje neposredne nastave u školama ne znači i obustavljanje obrazovno-vaspitnog rada sa učenicima, a Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pripremilo je operativni plan za nastavak rada škola u otežanim uslovima, kroz ostvarivanje obrazovno-vaspitnog rada učenjem na daljinu kako bi se ostvarilo pravo učenika na obrazovanje.
Početak realizacije obrazovno-vaspitnog rada učenjem na daljinu je 17. mart 2020. godine.

PRILOG: DOPIS


 
A NEDELJA
PON-SRE-PET
52A, 52B, 53A, 53B
UTO-ČET
62A, 62B, 63A, 63B
JUN/ 2021
PUSČPSN
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
PISMENE PROVERE
ZAHVALJUJEMO SE NA PRUŽENOJ PAŽNJI. VI STE 1. POSETILAC. 2009-2020 © OŠ 'Šamu Mihalj' - Bačko Petrovo Selo