POSETA SREDNJE MEDICINSKE ŠKOLE - POSETA SREDNJE MEDICINSKE ŠKOLE
 


skola@samubps.edu.rs
   
.
.

BALASSI INTÉZET


BETHLEN GÁBOR ALAP


OPŠTINA BEČEJ
ÓBECSE KÖZSÉG


POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA OBRAZOVANJE, UPRAVU I NACIONALNE ZAJEDNICE


ČEPOM DO OSMEHA 

05.04.
2019.
POSETA SREDNJE MEDICINSKE ŠKOLE NAZADDana, 5. aprila 2019. godine u ulozi predstavnika Srednje medicinske škole iz Sente posetili su nas Balaša Kornelia, Feješ Anet, Kovač Emeše i Peter Đenđi, učenice četvrtog razreda i Marko Mučibabić, učenik trećeg razreda, ujedno bivši učenici naše osnovne škole. Prisutni osmaci su se mogli upoznati sa kratkim istorijatom medicinske škole, jedne od najpopularnijih stručnih škola na našim prostorima i to sa dugogodišnjom tradicijom.

U predstavljanju škole učestvovao je veliki broj učenika sva tri odeljenja osmog razreda, devetoro učenika iz 8.1 odeljenja i trinaestoro učenika iz 8.2 i 8.3 odeljenja. Predavanje za zainteresovane učenike je bilo dvojezično: učenice završnih razreda su izlagale na mađarskom jeziku, a Marko na srpskom jeziku.

Njihov cilj je bio da buduće srednjoškolce informišu o programu i načinu rada, kao i mogućnostima koje pruža školovanje u ovoj školi. Naredne školske godine na srpskom nastavnom jeziku otvara se obrazovni profil medicinska sestra-tehničar za ukupno tridesetoro učenika, koji omogućava sticanje najšireg obrazovanja preko opštih i stručnih predmeta. Nastava se odvija u dobro opremljenim školskim kabinetima i na odeljenjima bolnice. Teorijsku nastavu iz stručnih predmeta izvode stručni saradnici, odnosno lekari specijalisti. Medicinske sestre -tehničari po dobijanju zvanja mogu da rade na skoro svim odeljenjima i mestima u oblasti zdravstvene i socijalne zaštite.

Marko je predstavio nastavne predmete po godinama učenja, ispričao je kako se odvijaju vežbe u kabinetu i u bolnici. Učenici škole učestvuju na raznim takmičenjima (iz opštih predmeta, zdravstvene nege, sporta itd.), manifestacijama, kulturnim dešavanjima.

Prisutni učenici su se mogli upoznati sa obrazovnim profilima koje nudi medicinska škola i na mađarskom nastavnom jeziku. Opšti smer su predstavile Đenđi i Anet, a smer farmaceutski tehničar Emeše i Kornelia. One su naglasile da ovaj poziv zahteva mnogo strplјenja i empatije, kao i energije i lјubavi, ne samo prema pozivu već i čoveku.

Na kraju predavanja su istakli da će se otvoreni dan Srednje medicinske škole održati 18. maja u periodu od 9 do 12 časova. Očekuju sve zainteresovane učenike, roditelje i nastavnike.

Prisutnima su poručili da ako žele da pomažu drugima, da steknu dobru osnovu za dalje školovanje i ako im je važno da obezbede sigurnu budućnost i da steknu zanat, onda je ova srednja stručna škola pravo mesto za nastavak osnovnoškolskog obrazovanja.

 

VAŽNE INFORMACIJE
BROJ SLIKA: 836
BROJ PREGLEDA: 245897
BROJ POSETIOCA: 234197

OOO
UNESITE TRAŽENI POJAM:


JUL/ 2020
PUSČPSN
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
PISMENE PROVERE

Danas je 14.07.2020.

 Sledeći učenici slave rođendan:

Babenyac Imre - 1.2

Szabó Zsóka - 5.3


Sutra je 15.07.2020.

 Niko ne slavi rođendan!
ZAHVALJUJEMO SE NA PRUŽENOJ PAŽNJI. VI STE 1. POSETILAC. 2009-2017 © OŠ 'Šamu Mihalj' - Bačko Petrovo Selo